Řidič, který zemřel při honičce s policií, neujížděl poprvé

14. leden 2011
Zprávy , Zprávy

Pětadvacetiletý řidič, který ve středu při honičce s policií havaroval a zemřel, se podobného jednání v minulosti už dopustil. Hlídce se snažil ujet v prosinci. Tehdy byl opilý. Ve středu pod vlivem alkoholu nebyl, jak ukázaly výsledky rozborů krve.

Zda řidič nebyl pod vlivem drog, ještě není jasné. Vyplývá to z dosavadního vyšetřování, o jehož vývoji informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policie také ve věci vyslechla řadu svědků, další se stále mohou policii přihlásit na lince 158.

„Žádáme řidiče či řidičku světlého vozidla - typ ani barva neurčena, které mělo v kritické chvíli dopravní nehody vyjíždět z ulice Zelené na ulici 1. máje ve směru k ulici Železárenské, aby nás kontaktoval,“ vyzývá Holčáková.

Dodala, že řidič tohoto světlého vozu bezesporu zaregistroval vozidlo Seat Toledo přijíždějící po ulici 1. máje vysokou rychlostí. „Tento řidič může napomoci v objasnění klíčových informací k prověřované věci,“ dodává mluvčí.

Podle policie se řidič Seatu snažil hlídce ujet také loni v prosinci v Ostravě-Zábřehu. Také tehdy skončila divoká jízda smykem a vozidlo v prostoru křižovatky uvízlo ve sněhu a odjet se muži už nepodařilo.

„Na výzvu policistů k zastaveni motoru vozu, muž reagoval tak, že se uzamkl i se spolujezdcem ve vozidle. Z vozu muž vystoupil až po opakované výzvě policistů. Z chování muže bylo zřejmé ovlivnění alkoholem. Orientační dechové zkoušky pak vykázaly hodnoty zhruba od 1,2 do 1,7 promilí alkoholu,“ popsala případ Holčáková.


Čtěte také: Mladý řidič v Ostravě zemřel při honičce s policií

autor: tif
Spustit audio