Řidič najel na chodník a na zastávce zranil dva lidi

7. leden 2011
Zprávy , Zprávy

Dvaadvacetiletý řidič nezvládl ve Slezské Ostravě řízení, najel na chodník a na autobusové zastávce srazil dva lidi. Policie hledá svědky nehody. V tomto týdnu jde v Ostravě o druhý podobný případ.

Nehoda se stala kolem 13:00 v Těšínské ulici naproti kostela u slezskoostravského hřbitova. Řidič Audi A6 zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky dostal smyk.

„Auto vyjelo vpravo na přilehlých chodník, kde následně došlo ke střetu s 31letým chodcem, který utrpěl těžké poranění. Dále byla zraněna 54letá chodkyně. Následně se vozidlo pohybovalo několik desítek metrů po chodníku až k zastávce MHD,“ řekla mluvčí ostravských policistů Gabriela Holčáková s tím, že vůz poničil také do oplocení domu a elektrorozvodnou skříň.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidič nebyl ovlivněn alkoholem.

Policejní mluvčí dodala, že v posledním týdnu jde už o druhou obdobnou nehodu, při níž v Ostravě došlo k dopravní nehodě, kdy řidič motorového vozidla vjel do prostoru zastávky MHD a zranil cestující, čekající na autobus.

autor: tif
Spustit audio