Řidič srazil dva lidi a z místa nehody ujel

1. prosinec 2008

V Šenově u Ostravy se dnes ráno stala tragická dopravní nehoda. Řidič osobního auta přejel chodce a pak narazil do listonošky na kole. Žena zraněním na místě podlehla, zraněný mladík je v havířovské nemocnici. Šofér obětem havárie neposkytl první pomoc, z místa nehody ujel.

Paní Zdeňka Sládková bydlí kousek od silnice a prudký náraz vozidla slyšela: "Zrovna jsem byla v obýváku, když jsem slyšela náraz. Pak jakoby zastavil a vzápětí bylo slyšet kvílení pneumatik, jak se zase prudce rozjel a ujel pryč."

Policisté už vozidlo, které lidi v Šenově srazilo, našli. Auto objevili ve Větřkovické přehradě na Novojičínsku. Po řidiči stále intenzivně pátrají. Jak upřesnil mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec, viník nehody je podezřelý hned ze dvou trestných činů: ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci.

"Samozřejmě nemůžeme vyloučit, že i kdyby zraněné poskytl první pomoc, že by mohla přežít, protože v takovém případě, kdy člověk přestane dýchat, rozhodují minuty," dodal Žurovec.

V letošním roce šetřili severomoravští policisté 2000 případů, kdy řidiči ujeli od havárie. Nejčastěji to jsou ale drobné nehody, třeba na parkovišti před supermarkety.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu