Rodinná tragédie šokovala Václavovice u Ostravy

15. únor 2009
Zprávy , Zprávy

Policisté v sobotu odpoledne objevili v rodinném domku ve Václavovicích tři mrtvá těla. Výjezdovou skupinu severomoravských kriminalistů přivolal příbuzný rodiny. Na místo dorazila i městská záchranná služba. Dveře od bytu pomohli strážcům zákona vypáčit hasiči.

Dvojnásobná vražda a sebevražda. K takové verzi se zatím kloní vyšetřovatelé tragického případu z Václavovic na Ostravsku. Celou noc kriminalisté na místě činu sbírali stopy. Nic nenasvědčuje tomu, že by se v objektu pohyboval někdo jiný než z rodiny.

Malebná vesnice nedaleko Ostravy se tak stala centrem pozornosti kvůli zřejmě obrovské rodinné tragédii. "Je to dost zarážející. Bylo to dost blízko nás. Teď spekulujeme, jestli to byly finanční důvody nebo něco jiného," přemýšlí jedna z obyvatelek obce.

Podle dosavadního šetření vše nasvědčuje tomu, že otec rodiny zabil manželku, své dítě a pak sebe. Žena, která bydlí kousek od místa činu, potvrzuje, že soused měl psychické problémy. "Byl ve stresu, ale nikdo neví proč. Jestli měl nějaké dluhy, nikdo neví," říká.

"Během dosavadního šetření jsme zatím nenalezli nějaký dopis, který by nám vysvětlil, proč k této situaci došlo. Takže stále zjišťujeme, jestli nějaké signály byly ze strany zaměstnání, popřípadě zdravotní stav a podobně. Uvidíme v následujících dnech," řekl krajský policejní mluvčí Stanislav Sobol.

autor: ada
Spustit audio