Rozvášněný dav rowdies zranil dva policisty

6. únor 2011
Zprávy , Zprávy

Fanoušci Baníku zranili dva policisty. Ke konfliktu došlo v noci na sobotu před restaurací v Maďaraské ulici v Ostravě, kde se rowdies pravidelně scházejí. Hlídku, která v místě zasahovala, vytlačil rozvášněný dav radikálních příznivců na ulici, zastavil je až varovný výstřel.

Do restaurace nejprve dorazila policejní hlídka, která řešila úplně jiné oznámení. Policisté v restauraci prověřovali možné protiprávní jednání.

„Zúčastnění na místě začali narušovat plnění úkolu policie, situace gradovala, policisté přivolali na místo posily,“ popsala začátek konfliktu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Verbální útok vystřídaly kopy, údery i házení různých předmětů, například lahví. Při zákroku byly zadrženy celkem čtyři osoby – dva muži ve věku 23 let, osmnáctiletý a šestnáctiletý mladistvý.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro přečin výtržnictví a zločin násilí proti úřední osobě. Pachateli tohoto zločinu hrozí trest odnětí svobody od jednoho do šesti let,“ dodává mluvčí policie.

Policisté případ dál prošetřují, vyslýchají svědky. „Ve skupině útočících osob byla provolávána hesla FCB, předpokládáme že na místě byly pořízeny videonahrávky a fotografie útoku. Žádáme všechny svědky, kteří mohou k události uvést jakoukoliv informaci, především však ty, jež disponují případnými obrazovými záznamy, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně,“ vyzvala Holčáková.

autoři: tif , Dominika Rojtová
Spustit audio