Silnice v kraji čekají po zimě rozsáhlé opravy

11. březen 2010
Zprávy , Zprávy

Dražší než v předchozích letech budou opravy silnic v řadě měst regionu. Na vině je letošní neobvykle tuhá zima. Města podle našeho zjištění počítají s milionovými výdaji na opravy. Další praskliny ale navíc budou s příchodem jara ještě přibývat. Silničáři proto řidiče nabádají ke zvýšené opatrnosti.

Silničáři v Ostravě počítají škody na miliony. Jen na vyplnění výtluků padne osm milionů korun. Ostravské komunikace začnou škody napravovat hned, jak to dovolí počasí.

"Opravy začnou na dopravou nejzatíženějších úsecích silnic a v centru města. Předpokládám taky, že na konci dvanáctého týdne již občané města poznají snížení počtu výtluků na vozovkách v Ostravě," ujišťuje ředitel firmy Daniel Lyčka.

V zimou tradičně výrazně sužovaném Bruntále mají na opravy připraveny čtyři miliony korun. Součet škod a prací tam bude aktuální až za několik týdnů. Stejné je to v Krnově.

"Na mnoha místech se stále ještě drží sníh a k němu připadl nový. Teprve až odtaje, uvidíme, do jaké míry došlo k poškození komunikací, chodníků a dopravního značení," potvrzuje mluvčí krnovské radnice Dita Círová.

Ve Frýdku-Místku zatím na opravy vyčlenili sedm milionů korun. Začít by měly příští týden. "Máme obavu, že ta částka nebude stačit. Nechci předvídat, ale ten stav je tak o 20 až 30 procent horší než v předcházejících letech," obává se ředitel Technických služeb Jaromír Kohut.

Podle místostarosty Nového Jičína Milana Šturma jsou místní komunikace v dobré kondici. "Nejhorší škody, které vznikly, jsou provizorně opraveny, aby automobilisté mohli aspoň trochu jezdit po rovném. Domnívám se, že Nový Jičín je na tom lépe, protože těch škod nemáme až tak mnoho," dodal.

autor: Petr Havránek
Spustit audio