Šimpanzí samice se začaly seznamovat s venkovní částí Pavilonu evoluce

6. duben 2016
Zprávy , Zprávy

Teplé jarní počasí posledních dní umožnilo další krok v zabydlování šimpanzů v ostravské zoo. Tři šimpanzí samice byly do Ostravy přivezeny začátkem února ze Zoo Lipsko. Samice se teď začaly seznamovat i s venkovní voliérou.

Samice si na pobyt v novém prostředí od začátku zvykají velmi dobře. Návštěvníci tak mohli nové obyvatelky Pavilonu evoluce vidět už krátce po jejich příjezdu. Vzhledem k výraznému oteplení nyní chovatelé přistoupili k další fázi seznamování – pobytem ve venkovní voliéře. Poprvé do ní šimpanzí samice vstoupily v pondělí ráno.

„Po otevření dvířek dlouho neotálely a docela odvážně se pustily do neznámého prostoru. Jako první vyšla nejstarší samice, kterou vzápětí následovaly obě mladší členky skupiny. Prozkoumávaly hned celý výběh a nebály se šplhat i po kmenech,“ popisuje mluvčí ostravské zoo Šárka Nováková.

Ve voliéře budou šimpanzi podle počasí k vidění dopoledne a pak i po poledni. Pobyt venku bude zatím omezen jen na několik hodin denně. „Pokud nebudou zvířata ve venkovním výběhu, uvidí je návštěvníci uvnitř pavilonu,“ dodává mluvčí.

Šimpanz v Pavilonu evoluce
autor: tif
Spustit audio