Šimpanzí samičky oslavily v ostravské zoo narozeniny

17. květen 2008
Zprávy , Zprávy

Nové hračky včetně dvou hadrových panáků a spoustu dobrot dostaly dnes ke svým narozeninám šimpanzí samičky z ostravské zoologické zahrady. Dvaadvacetiletá samička Mája a její o polovinu mladší dcera Zira si spolu s dalšími členy šimpanzí rodinky pochutnaly také na narozeninovém dortu s ovocem a zmrzlině.

Součástí oslavy bylo také vyhlášení vítěze o nejoriginálnější tričko s šimpanzím motivem. Vyhrála rodina z Raduně na Opavsku, která získala zájezd do Chorvatska pro dvě osoby. Vybíralo se z celkem 33 triček.

"Vybrat vítěze nebylo vůbec jednoduché. Všechna trička byla velmi nápaditá a tak jsme se rozhodli, že všechny soutěžící odměníme alespoň dárkovým balíčkem," řekl mluvčí ostravské zoo Stanislav Derlich.

Soutěž má pomoci pořízení kamerového systému, na který chce získat peníze právě z dražby triček. Kamerový systém by měl stát 50.000 korun a zahrada si od něj slibuje, že zvířata ochrání před neukázněnými návštěvníky zahrady. Navíc je ošetřovatelé budou moci pozorovat.

Zoo nyní vyhlásila druhé kolo soutěže, a zájemci tak trička mohou posílat nebo odevzdávat na vrátnici zahrady až do konce července. "Tentokrát soutěžíme o neméně zajímavou cenu, kterou je Den s ošetřovatelem v zoo. Vítěz bude moci poznat, jaké to je pracovat u slonů, žiraf nebo právě šimpanzů," doplnil Derlich.

autor: tif
Spustit audio