Sobota v kraji

13. leden 2014

Dva půlhodinové bloky hudby a informací – reportážních příspěvků našich redaktorů.

Dopolední blok prakticky navazoval na Dobré ráno s ČRo Ostrava a svým způsobem ho prodlužoval o dalších 30 minut. Prostor v pořadu měly dva až tři zpravodajské vstupy nebo publicistické příspěvky. V případě živých telefonátů šlo zpravidla o akce, které právě probíhaly, či na které jsme vás zvali.

Odpolední část pořadu nabízela opět cca tři zpravodajsko-publicistické příspěvky. Mohlo jít o nadčasovější témata, případně témata, která se objevila ve vysílání už během týdne, kde ale nedostala takový prostor, jaký nabízelo právě víkendové vysílání. Pokud se ovšem dělo něco zásadního daný den, měly aktuální informace našich reportérů přednost. I to byla Sobota v kraji.

Součástí odpolední půlhodinky byl Telefonát s meteorologem.

Připravovala: redakce zpravodajství a publicistiky (ZaP) za přispění redakce hudební a volné rozhlasové tvorby (HaVRT)


Historie pořadu:
Pořady proudového typu (informace se střídají s písničkami) se ve vysílání ČRo Ostrava objevují řadu let. Sobota v kraji přišla na frekvence našeho rádia někdy v polovině 90. let nejprve jako tříhodinový blok. Se zařazováním nových žánrově vyhraněných pořadů se prostor postupně zmenšoval až do podoby, jak je popsána v textu výše. Vysílání pořadu jsme ukončili k 31. 12. 2013.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.