Soud kvůli problémům s technikou odročil proces s policisty

1. březen 2011
Zprávy , Zprávy

Nečekaný technický problém komplikuje proces s dvojicí policistů, kteří měli krýt přestupek úředníka radnice. Frýdecko-místeckému soudci se nepodařilo přehrát zvukový záznam, který na místě činu pořídili strážníci, a tak přelíčení znovu odročil.

Zaměstnanec frýdecko-místeckého magistrátu údajně řídil opilý a dva policisté se měli domluvit, že tento případ nebudou řešit. Podle státního zástupce Aloise Dlouhého byl iniciátorem velitel směny, který opakovaně žádal mladšího policistu, aby tento případ neřešil.

"Podřízený policista nakonec této žádosti vyhověl a s řidičem projednal pouze méně závažný přestupek, tedy vjetí do zákazu v jednosměrné ulici. Ten druhý, mnohem závažnější přestupek, za který řidiči hrozila pokuta až do 50.000 korun a zákaz řízení až na dva roky, policista vůbec neřešil," upřesnil žalobce.

Hlídka strážníků, která úředníka kontrolovala loni v dubnu, vše nahrála na kameru. Obhájce žádal, aby se v jednací síni záznam pustil. Na počítači však byl vidět jen obraz, ale nebyl slyšet zvuk. Po námitkách advokáta, že důkaz má i zvukovou stopu, soudce přivolal technika. Ten přinesl malé reprobedny, ale autentický zvukový záznam se mu pustit nepodařilo.

Frýdecko-místecký soudce Vladimír Kuchař pak rozhodl, že hlavní líčení odročí na polovinu března.

autor: ada
Spustit audio