Společnost RPG začala s kontrolami bytů v problémových oblastech

6. listopad 2011
Zprávy , Zprávy

Pracovníci RPG začali kontrolovat nájemníky v problémových lokalitách. Zjišťují, jestli mají řádnou nájemní smlouvu anebo tam bydlí načerno a tvrdí, že jsou na návštěvě. Letos odhalili přes 30 takových případů.

Majitel bývalých hornických bytů tak reaguje na vyostřenou atmosféru mezi starousedlíky a nepřizpůsobivými. Obyvatelé několika lokalit v regionu si stěžují na zvýšenou kriminalitu, vandalství a příliš hlučné sousedy.

Havířov-Šumbark - část města , kde vlastní RPG většinu bytů. Starousedlíci si stále více stěžují, že sousedství s těmito nájemníky je velmi problematické. Třeba paní Jana, žije tady přes šedesát let.

„Několikrát nám vykradli auto a ještě když jsme měli starou škodovku, tak nám skoro každý týden kradli benzín. To bylo pravidelně – kdykoli manžel natankoval plnou nádrž, tak ji měl vzápětí prázdnou,“ popisuje paní Jana.

Orlová-Poruba - další problémové místo v kraji. Starší žena jde z nákupu a pečlivě za sebou zamyká domovní dveře. „Zamykáme od rána do večera. Bydlím tady už padesát let a nemyslela jsem si, že se dožijeme takového nepořádku,“ říká.

Navíc starousedlíci upozorňují, že v bytech RPG je takový pohyb osob, že prakticky není jasné, kdo je řádným nájemníkem.

Firma o tomto problému ví, a právě v těchto dnech rozjíždí kontroly. Zjišťuje, kdo z lidí v jejich bytech má smlouvu a kdo tvrdí, že je tam jen na návštěvě.

„Kontroly probíhají průběžně. Byli jsme například v Karviné, chystáme se do Opavy, chystáme se do Orlové. Nicméně je třeba říci, že pokud jdeme na konkrétní oznámení do konkrétního bytu, pak ta úspěšnost, že odhalíme nějakou nepravost, je větší než poloviční,“ říká mluvčí RPG Petr Handl.

autor: ada
Spustit audio