Svatební Ostrava, Bleší trhy, Minizoo pro veřejnost... Vyberte si z našich tipů

3. únor 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Svatební Ostrava. To je první ročník výstavní přehlídky, která se uskuteční v ostravské Dolní oblasti Vítkovice. Dvoudenní veletrh začne v pátek 4. února v 15 hodin a nabídne mimo jiné přehlídku svatebních šatů, dortů, kadeřnickou show nebo také poradnu matrikářky.

Muzeum Šipka ve Štramberku zve malé i velké na výtvarné workshopy s názvem Pravěké moře. Inspirací může být pro návštěvníky i část zdejší geologické a historické expozice. Akce se koná v pátek v čase od 10 do 16 hodin.

Čtěte také

Lysá hora – Královna Beskyd. To je téma přednášky historika Jaromíra Poláška, na kterou jste v pátek v 16:30 zváni do Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku. Dozvíte se mnoho zajímavostí o turistice a historii horských chat, které doplní i promítání filmů.

Novinkou Slezského zemského muzea v Opavě je pro změnu výstava unikátních Koptských textilií. Muzeum poprvé v úplnosti představuje svou sbírku 51 kusů koptských tkanin, dekorativních  tunik a závěsných látek. Utkány byly mezi 3. až 12. stoletím na území dnešního Egypta.

Sobota

Ostravská Černá louka patří Bleším trhům. Nejrůznější věci určené sběratelům i kutilům tady najdete dopoledne od sedmi do 12 hodin.

V Dolní oblasti Vítkovice pak druhým dnem pokračuje první ročník veletrhu Svatební Ostrava, který láká mimo jiné na přehlídku svatebních šatů, dortů, kadeřnickou show nebo také poradnu matrikářky.

Čtěte také

A zažít můžete také Den na lyžích s Moravskoslezským krajem. Závody v obřím slalomu určené široké veřejnosti startují v deset hodin ve Ski areálu Bílá.

Neděle

Michal Prokop Trio. To je seskupení špičkových muzikantů, kteří za svými fanoušky míří na koncert do ostravského klubu Parník. Zpříjemnit si tam nedělní večer můžete od 19 hodin.

Minizoo pro veřejnost. Ta naopak potěší rodiny s dětmi. Středisko volného času v Opavě je zve k prohlídce nejrůznějších druhů zvířat, které má ve svém zoo koutku – od křečků a králíků, přes rybičky, až po exotické ptactvo. Na Minizoo si udělejte čas v neděli mezi 9. a 18. hodinou.

Jubilejní kolonie: klenot dělnických sídlišť na Ostravsku. To je téma nedělní komentované procházky, která povede ostravskou městskou čtvrtí Hrabůvka. Jubilejní kolonii z let 1921–1950 patří k těm u nás vůbec nejzajímavějším. Sraz účastníků je v 10 hodin na tramvajové zastávce v Závodní ulici.

Jubilejní kolonie v Ostravě, současný stav

Kino Centrum v Havířově zve v neděli na záznam Verdiho opery Rigoletto z newyorské Metropolitní opery. Na tříhodinové představení jsou milovníci klasické hudby zváni od 15 hodin.

Něco z rozhlasu

A pokud byste chtěli nějakou tu kulturu z tepla domova, podívejte se například na některých z hudebních medailonků naší rozhlasové Harendy, nebo si na koncertním rozhlasovém kanále YouTube vychutnejte vystoupení zaznamenaná nejen v našem ostravském Studiu 1.

Spustit audio