Sváteční den se špatným počasím přinesl zvýšený počet nehod

28. září 2010
Zprávy , Zprávy

Sváteční den si vyžádal zvýšený počet nehod na silnicích v Moravskoslezském kraji. Jen na silnici I/57 mezi Krnovem a Městem Albrechtice došlo během dne postupně k čtyřem nehodám. Asi nejvážnější nehoda se pak stala v Havířově.

Dvě osobní auta se odpoledne srazila na hlavním tahu mezi Ostravou a Havířovem. Tři lidé přitom utrpěli středně těžká zranění. Zdravotníci je odvezli na urgentní příjem havířovské nemocnice. Jak potvrzuje mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela, vyproštění komplikoval i strom, do kterého se zaklínilo jedno z vozidel.

„Profesionální hasiči z Havířova museli ve spolupráci s rychlou záchrannou službou vyprostit z dodávky muže a ženu ve středních letech. Také museli postupně rozřezat a odstranit vzrostlý strom, do kterého se dodávka opřela,“ popsal Kůdela.

K dalším dvěma nehodám došlo odpoledne v Ostravě. Dvě osobní auta se srazila na porubské křižovatce ulic Opavská a Porubská, další dvě v křižovatce ulic 28.října a Sokola Tůmy. Nehody vyšetřovali také policisté na Opavsku, Novojičínsku, Karvinsku a Frýdeckomístecku.

autoři: ada , tif
Spustit audio