Svatováclavský hudební festival se dnes zastaví v Bruntále, Eva a Vašek zase v Karviné

24. září 2014

Kulturní tipy dnes směřují na koncerty, přednášky i na jógu. A také na jednu malou antidiskotéku.

Bruntálský evangelický kostel se dnes stane dějištěm dalšího koncertu Svatováclavského hudebního festivalu. Barokní housle, cembalo a barokní violoncello - tyto tři nástroje pod rukami mezinárodních odborníků na starou hudbu oživí skladby například Františka Bendy či Carla Phillipa Emanuela Bacha. Začátek koncertu je v 18:00.

Do divadla se dnes můžete vydat například v Třinci. V kulturním domě Trisia totiž hostuje Bratislavské hudobné divadlo s komedií plnou francouzského šarmu Mandarínková izba. Začátek je v 19:00.

Čtěte také

O houbách a houbaření se dnes můžete poučit, pokud se vydáte do Zámeckého klubu ve Frýdku-Místku. V 16:00 tam totiž začíná přednáška věnovaná právě tomuto tématu.

A na zajímavou přednášku se dnes můžete vydat také do Knihovny ostravské Galerie výtvarného umění. Očima ilustrátorů se totiž podíváte na Petra Bezruče a jeho Slezské písně. Začátek je v 16:30.

Křehké básně Jana Skácela v českém rocku a folku. To je téma dnešního večeru v ostravském klubu Fiducia. Na svou malou antidiskotéku zve český hudební kritik a muzikolog, Jiří Černý. Začátek je v 18:00.

Eva a Vašek a lekce jógy smíchu

Do karvinského městského domu kultury dnes zavítá duo Eva a Vašek. Na dnešní den připravili pro seniorské publikum hned dva koncerty. Ten první začíná o půl třetí odpoledne, druhý pak v šest hodin večer.

A pokud byste se třeba na koncert už nedostali, tak můžete zůstat o chvíli déle a zkusit třeba lekci jógy smíchu. O blahodárných účincích smíchu vás přesvědčí v obřadní síni domu kultury od 18:30.

Spustit audio