Tichá radost je neotřelé album s vnitřním žárem a jiskrou

24. květen 2023

Kapela Mrakoplaš vydala nové album se jménem Tichá radost. Skupinu tvoří kytaristé a zpěváci Pavel Lipták a Martin Kalenda, kteří jsou také hlavními autory písní. Mrakoplaš hrají melancholický i humorný folkrock s občasnými stylovými výlety k bluesrocku a jazzu.

Na otázku, proč své nové v pořadí třetí album nazvali Tichá radost, Mrakoplaš ústy Pavla Liptáka odpověděl: „Rozhodli jsme se obnažit své radosti malé, drobné, pro někoho možná pranepatrné, ale hlavně tiché. Radosti, které nekřičíme do světa, ale sdílíme je jen velmi zřídka a jen s těmi opravdu nejbližšími. Radosti, co nás denně posunují kupředu a dávají nám sílu udělat další krok.“

Můžeme říct, že tento záměr se kapele podařil. Vzniklo album hudebně neotřelé, hudba s vnitřním žárem a jiskrou, která svědčí o hledání výsledné podoby a potřebě sdělit něco, co nebude už zítra za zenitem.

Z nového alba Tichá radost kapely Mrakoplaš vybíráme stejnojmennou píseň Tichá radost. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související