Turistům pomůže s plánováním výletů nový materiál Beskydy pěšky

17. září 2019 15:57

Turistům, kteří přijedou do Beskyd, pomůže s plánováním výletů nový informační materiál Beskydy pěšky, jejž vydal destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Materiál mapuje 31 známých i méně známých výletů v délce od dvou do 25 kilometrů, které jsou vhodné i pro rodiny s dětmi a kočárky. ČTK to dnes sdělila ředitelka destinační společnosti Monika Konvičná.

Podle ředitelky destinační společnosti Moniky Konvičné bylo cílem shromáždit informace o doporučených pěších trasách v oblasti do jednoho uceleného dokumentu. Popsané trasy měří dohromady zhruba 360 kilometrů.

„Chceme návštěvníkům Beskyd usnadnit plánování výletů a vlastně celého dne, doví se, v které části Beskyd výlet může začínat, kam trasa vede, a tak si udělá představu například o čase, který si musí naplánovat, než se dostane na místo výchozího bodu ze svého ubytovacího zařízení,“ uvedla Konvičná.

Materiál je připraven i v polštině, protože z Polska přijíždí do české části Beskyd velká část návštěvníků. K dostání bude v turistických informačních centrech.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související