Utkání mezi Opavou a Karvinou rozhodla penalta v druhé minutě nastavení

6. květen 2019

Opavští fotbalisté vstoupili do nadstavbové skupiny o záchranu v první lize úspěšně. Ve slezském derby vyhráli nad Karvinou 1:0, když rozhodla penalta v nastaveném čase.

Utkání začalo velkou šancí Opavy, když útočník Tomáš Smola téměř vystihl přihrávku hostí a gólman Martin Berkovec před ním stihl míč odkopnout. Ovšem jen k domácímu Janu Řezníčkovi, který ale z dálky netrefil opuštěnou branku. Po necelé půl hodině hry se ve vápně hostí odrazil míč k Václavovi Jurečkovi, který ale zamířil jen do středu branky, kde byl připravený Berkovec.

Největší šanci první půle si domácí připsali po rohovém kopu ve 40. minutě. Jaroslav Svozil nejprve trefil z hranice malého vápna břevno, následnou dorážku Jana Žídka vyrazil Berkovec a poté se k míči dostal opět Svozil, ale tentokrát branku o pár centimetrů minul.

Během druhého poločasu bylo k vidění více šancí až v jeho druhé části. V 68. minutě se do velké šance dostal karvinský Adriel Ba Loua, jehož přízemní střelu vyrazil brankář Vojtěch Šrom. Pět minut před koncem základní hrací doby se dostal k zajímavé střele Pavel Zavadil, ale míč mířící k tyči chytil Berkovec.

O čtyři minuty později se po přihrávce Tomáše Wágnera dostal do dobré pozice Ba Loua, ale jeho střelu vychytal Šrom. Jediný gól utkání vstřelil ve druhé minutě nastavení Zavadil, který tvrdou ranou k pravé tyči využil nařízenou penaltu po faulu Milana Rundiče. Hosté mohli ale vzápětí vyrovnat, když z dálky vystřelil Ba Loua, ale Šrom vyškrábl jeho pokus nad břevno. Z následujících rohových kopů Karivná sice zahrozila, ale kýžený gól z nich nevytěžila a prohrála tak rozdílem jedné branky.

autoři: ddp , and
Spustit audio