V Beskydech se vážně zranila turistka. K Satinským vodopádům pro ni letěl vrtulník

26. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Třiašedesátiletá turistka dnes dopoledne utrpěla vážná zranění při pádu do rokle Satinských vodopádů v Malenovicích. Ženě na místě pomáhala Horská služba i letečtí záchranáři.

Neštěstí se stalo chvíli před polednem. Žena na výletě zakopla a následně spadla přibližně dvacet metrů ze srázu. Utrpěla přitom vážné zranění hlavy a ruky. Na místo vyrazila sanitka z Frýdlantu nad Ostravicí.

„Vozovou techniku bychom ale do lokality nedostali a transport na nosítkách by byl velice problematický,“ komentoval situaci Pavel Masopust, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Záchranáři poskytli zraněné prvotní ošetření a pomocí speciálních vyprošťovacích nosítek pak ženu šetrně přepravili na nejbližší rovné místo. Zdravotníci povolali také vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy.

„Po příletu vrtulníku se k nám letečtí záchranáři spustili s vybavením pro práci v podvěsu. Poté jsme paní uložili do vakuové matrace a posádka vrtulníku jí transportovala k dalšímu ošetření do ostravské fakultní nemocnice,“ doplnil náčelník Horské služby Beskydy Radim Pavlica.

autor: tif
Spustit audio