V Bruntále dokončili další část oprav nemocnice. Zatím je hotový vstup a fasáda

19. srpen 2019 05:20

Přes 25 milionů korun zaplatí bruntálská radnice za rekonstrukci nemocnice. Hotová už je úprava vstupu do budovy včetně parčíku před vchodem a nově se dokončila i fasáda budov. V další části rekonstrukce se musí opravit některé interiéry nemocnice.

„Nemocnice má nejen novou fasádu, ale také další součásti pláště včetně oken a dalších prosklených prvků. Prostoru pro renovace zůstává ještě mnoho. V dalších letech se počítá například s opravou parkoviště, chodníků a schodiště před nemocnicí, terasy, která není v dobrém stavu. Mohu uvést také rekonstrukci sociálního zařízení, výměnu rozvodů vody,“ vyjmenovává mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Budovu vlastní město, ale nemocnici provozuje soukromá společnost. V Bruntále se pak s nedostatkem některých specialistů potýká dlouhodobě a například teď se vedení nemocnice snaží rozšířit oční ambulanci.

„V současné době funguje oční ambulance dva dny v týdnu. Vedení nemocnice se nicméně intenzivně snaží získat lékaře na plný úvazek,“ doplňuje mluvčí skupiny Agel Radka Miloševská.

Letos pak nemocnice navýšila ordinační hodiny na gynekologii a plánuje rozšířit i kardiologickou ambulanci.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související