V třinecké nemocnici skončila rekonstrukce za 10 milionů korun, začíná další

31. leden 2019 07:50

Nemocnice Třinec ukončila rekonstrukci oddělení intermediální péče. Starají se tam o pacienty se srdečními chorobami, u kterých se musí nepřetržitě monitorovat srdeční činnost. Bourací práce začaly před třemi měsíci a dělníci tam mimo jiné odstranili bariéry, které pacienty omezovaly.

Primářka interny Marie Kollárová pochvaluje bezbariérová vstup z pokoje do koupelny, která je teď navíc prostornější. Dříve tu bývaly schůdky. „Teď je to i pěkně široké, takže se tady vleze i se sedačkou,“ říká.

Na pokoji tu právě leží pan Bronislav. Původně měl jít odstranit bazaliom na nose, ale skočil na tomto specializovaném oddělení. „Vyšetřením se zjistilo, že by srdíčko nemuselo tu narkózu vydržet, takže mne raději ještě chvíli poléčí a odloží na později, pokud to bude možné,“ vysvětluje pan Bronislav.

Pacienti jsou tu pod větším dozorem než na standardním oddělení. Počet lůžek tu po rekonstrukci narostl z 15 na 21. „Vítám lepší kvalitu péče o pacienta díky monitoringu vitálních funkcí, který je v rámci celého oddělení. Určitě jsme péči měli rozdělenou na dvě stanice, teď je soustředěná na tomto oddělení. Je to lepší pro obsluhující personál,“ dodává primářka Marie Kollárová.

Rekonstrukce této části interního oddělení včetně nového nábytku přišla na téměř 10 milionů korun, zaplatil ji z větší části kraj. Další práce v jiné části nemocnice ale právě začaly.

„Letošní největší investicí je rekonstrukce interny JIP. Stavební práce budou stát 30 milionů korun, necelých 9 milionů pak výměna přístrojové techniky včetně nákupu druhého dialyzačního přístroje,“ říká ředitel nemocnice Zdeněk Matušek s tím, že tato rekonstrukce by měla skončit v polovině roku.

autor: iha
Spustit audio

Související