V dodejně pošty v Ostravě zůstává v karanténě ještě asi 30 zaměstnanců

27. srpen 2020 17:12

Dodejna pošty v Ostravě-Porubě se po výskytu koronaviru vrací k běžnému provozu. Už polovina z 60 zaměstnanců, kteří museli kvůli nakaženému kolegovi do karantény, se vrátila zpět do práce. Na pomoc tam mezitím přišli pošťáci z jiných částí Ostravy, menším zpožděním některých zásilek se ale pošta nevyhnula.

Na podatelně se shromažďují zásilky pro městský úřad v Ostravě-Porubě, o možných problémech pošta radnici dopředu informovala. „Českou poštou jsme byli na problém s koronavirem upozorněni v podstatě okamžitě. S poštou jsme v neustálém kontaktu, takže u nás nějaké větší zpoždění nehrozilo. Pokud nějaké bylo, týkalo se jen obyčejných zásilek,“ říká mluvčí porubské radnice Martin Otipka.

Čtěte také

Dodejna, kde nakažený zaměstnanec pracuje, zajišťuje doručování zásilek nejen pro městskou část Poruba, ale třeba pro sousední Polanku či Klimkovice. A zatím bez větších problémů. „Oficiální stížnost od občanů nepřišla a to, že se k tomu vedení pošty postavilo rozumně, tak nás to vyloženě nijak neohrozilo,“ říká starosta Klimkovic Jaroslav Varga (SNK).

Dodejna pošty oslabená o desítky lidí, za které zaskakovali náhradníci, se soustředila na doručování důchodů a balíků. A třeba na zásilky poslané v ekonomickém režimu mohli lidé čekat o něco déle než obvykle. Pošta se za možné komplikace lidem už dopředu omluvila.

Čtěte také

Podle jejího mluvčího Matyáše Vitíka se už ale brzo vše vrátí do běžných kolejí. „V současné době zhruba polovina ze všech šesti desítek zaměstnanců, kteří byli v karanténě, už se vrátila do práce. Předpokládáme, že začátkem příštího týdne budeme mít za sebou všechny kontrolní testy,“ dodává Vitík.

I zaměstnanec, u kterého se koronavirus potvrdil, už má negativní test. Prostory dodejny i auta, kterými se pošta vozí, byly vydezinfikovány.

Spustit audio

Související