V Havířově opraví cestu I/11 v Těšínské ulici. ŘSD to plánuje na letní prázdniny

23. duben 2019 08:40

Jeden z nevytíženějších dopravních úseků Havířova opraví Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nový povrch položí na silnici I/11 od křižovatky ulic Těšínská a 17. listopadu až k Bludovickému kopci.

Těšínská ulice vedoucí až na Bludovický kopec je jedním z nejvytíženějších dopravních úseků Havířova. Z centra se přes něj lidé dostanou například do městské části Životice nebo do Těrlicka. Ředitelství silnic a dálnic její opravu plánuje na letní prázdniny.

„Oprava je rozdělena na dva úseky s rozdílnou technologií opravy. V první části opravy mezi křižovatkami ulic 17. listopadu - Těšínská a Těšínská - Frýdecká - Okrajová bude provedena recyklace podkladních vrstev, na které se znovu položí asfaltové souvrství. V druhém úseku, který navazuje na první, a končí před okružní křižovatkou na Bludovickém kopci, bude provedena pouze výměna asfaltového souvrství,“ popisuje plán oprav mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Ulice by měla být po celou dobu oprav průjezdná. „V prvním úseku bude provoz během opravy sveden vždy do jednoho pruhu v každém směru. V úseku číslo dva není jiná možnost než řízení kyvadlového provozu pomocí světelné signalizace. Plánovaná doba realizace je osm týdnů,“ dodává Rýdl.

Celkové opravy by ŘSD měly stát 20 milionů korun.

Spustit audio

Související