Havířov postaví čtyři parkoviště. Ve městě přibude 200 nových míst

16. duben 2019

Řidičům v Havířově by do konce roku měla přibýt nová stání. Město buduje čtyři nová parkoviště, z rozpočtu na to vyčlenilo přes dvacet milionů korun.

Na prvním už pracují dělníci v Točité ulici. Vzniknout tam má 52 nových parkovacích míst. „Auta už tady parkovala i na trávníku, takže hodně to pomůže,“ myslí si pan Milan Máček, který nedaleko plánovaného parkoviště bydlí. To paní Jiřina ale časté problémy s parkováním nemívá. „Někdy je to na hraně, ale ještě se to dá,“ říká.

Podle náměstka primátora Bohuslava Niemiece (KDU-ČSL) řešili stížnosti na nedostatek parkovacích míst už delší dobu. „Celkově nejsme schopni doplnit všechna parkovací místa podle žádostí občanů, ale letos bychom chtěli postavit cca 200 parkovacích míst. Brzy budeme předávat staveniště v Šrámkově ulici a v srpnu, v září chceme navázat na ulici Balzacově. Chceme to dokončit ještě letos, uvidíme, jak se budou stavební práce vyvíjet,“ popisuje Bohuslav Niemiec.

Poslední parkoviště chce město postavit za kulturním domem Radost. Nová stání vzniknout ale i úpravou havířovského přednádraží. „Tam se počítá se 137 parkovacími místy. Tuto stavbu bychom měli zahajovat v květnu, ale bude delší, protože je to časově náročná stavba. Je to jeden z největších projektů,“ dodává náměstek.

Čtyři nová parkoviště by měla městskou kasu přijít zhruba na 25 milionů korun.

Spustit audio

Související