V Opavě hořel trolejbus, jedna cestující se zranila

9. březen 2010
Zprávy , Zprávy

Požár trolejbusu likvidovali dnes ráno hasiči v Opavě. Jedna cestující se při události lehce zranila. Škodu hasiči odhadují na 100.000 korun. Je možné, že požár zavinila technická závada. Podle hasičů šlo pravděpodobně o elektrický zkrat.

K požáru došlo kolem 8:30 v Opavě-Jaktaři při jízdě Krnovskou ulicí. Hořet začalo v přední části linkového trolejbusu číslo 205, a to v prostoru pod palubní deskou. V důsledku požáru se lehce zranila na noze jedna z šesti cestujících.

"Řidič ihned zastavil, stáhnul sběrač z trolejí a začal hasit pomocí práškového hasicího přístroje. Přivolaní hasiči také použili po otevření přední kapoty přenosný hasicí přístroj, nakonec zalili místo požáru vysokotlakým proudem vody. Za čtvrt hodiny byl požár zcela zhašen," popsal běh událostí mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Při požáru se lehce zranila šestasedmdesátiletá žena. Udeřila se, když trolejbus začal kvůli zkratu a přerušené dodávce elektřiny "poskakovat". Do péče si ji převzala rychlá záchranná služba.

"Hasiči museli na místo požáru povolat pracovníky Správy silnic Moravskoslezského kraje - od vody použité při hašení začala namrzat vozovka. Místo požáru předali policii k došetření události," dodal Kůdela.

Hasiči odhadli předběžnou škodu na 100.000 korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci - elektrický zkrat. Předmětem dalšího šetření je, která součást hnací části trolejbusu požár iniciovala.

autor: tif
Spustit audio