V Ostravě-Hrabové je nová silnice. Prodloužená Mostní má odvést kamiony z ulic

23. srpen 2019 05:20

Nová silnice v ostravské části Hrabová je otevřená. Takzvaná Prodloužená Mostní propojuje je novým příjezdem na dálnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Stála více než 130 milionů korun a má dostat těžkou nákladní dopravu z obvodu.

Kruhový objezd v jižní části Hrabové má celkem čtyři výjezdy. Jedním z nich ale řidiči jezdit nemohli, napojovala se na něj totiž Prodloužená Mostní, která byla ve výstavbě. Teď už je silnice otevřená.

„Mohlo by to odlehčit celé Hrabové. A samozřejmě směrem k Paskovu – těm to tam nejvíce pomůže, protože tam ty náklaďáky jezdily,“ říká jeden z místních, pan Rostislav. V přínos Prodloužené Mostní doufá i pan Miloslav. Kamiony jezdily kolem jeho domu, který časté otřesy poškodily.

Po otevření nové silnice hrabovská radnice rozšířila zákaz vjezdu nákladních aut nad 12 tun. „Přes Hrabovou projíždělo podle sčítání přes deset tisíc aut denně, z toho byl obrovský podíl nákladní dopravy. Prodloužená Mostní má toto eliminovat. Značka už tam je, tak doufám, že to přestane,“ dodává místní starosta Igor Trávníček (ODS).

Nová silnice z některých směrů usnadní i příjezd na dálnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. „Hrabová byla velmi zatížená provozem. Tento nový úsek obyvatelům odlehčí a rychlostní komunikace spojuje Frýdek-Místek s Vratimovem,“ upřesňuje náměstek hejtmana Jaroslav Kania (ANO).

Součástí Prodloužené Mostní jsou i tři nové mosty, chodníky anebo třeba cyklostezka.

autor: pdu
Spustit audio

Související