V Ostravě přibývá agresorů, které policisté vykázali z domovů

28. prosinec 2011
Zprávy , Zprávy

Ostravští policisté v letošním roce vyvedli z bytů 48 pachatelů domácího násilí. Jde o historicky nejvyšší počet na Ostravsku. Oběťmi bývají nejčastěji ženy, ale více je i napadených seniorů.

Ostravsko patří dlouhodobě k teritoriím s největším počtem vykázaných osob. V období let 2007 až 2010 bylo v České republice vykázáno celkem 3377 osob.

„Ostravští policisté za tyto čtyři roky vykázali z domovů 152 násilných osob, což je větší počet vykázaných než v celém kraji Plzeňském, Královehradeckém a v kraji Vysočina,“ upozornila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Ostravská policie v této souvislosti už druhým rokem realizuje mediální kampaň. V krajském městě také už čtyři roky funguje tým specialistů, kteří jsou schopni řešit tyto případy čtyřiadvacet hodin denně.

„Na jedné straně to může ukazovat, že policie opravdu dobře pracuje a je schopna detekovat případy domácího násilí. Na druhé straně to samozřejmě může znamenat, že v tomto regionu je problém opravdu tak velký, že vyčnívá nad průměr republiky,“ říká ostravský policejní ředitel Tomáš Landsfeld.

autoři: ada , tif
Spustit audio