V Ostravě se dnes rozjede Dream Factory

28. květen 2010

Do Ostravy přijedou Pornohvězdy. I tento slavný pražský muzikál je totiž součástí programu druhého ročníku divadelního festivalu Dream Factory. Festival zahájí dnes v 18:00 v Divadle Petra Bezruče inscenace divadla Ungelt Hra o manželství s Chantall Poullain a Jiřím Schmitzerem v hlavních rolích. Hrát se pak bude až do sobotního večera.

Divadelní festival tohoto typu Ostravě chyběl. „Ostravská divadelní scéna je na velmi vysoké úrovni, ale místní diváci nemají možnost srovnávat v celorepublikovém nebo i v celoevropském kontextu,“ říká dramaturgyně Zuzana Mildeová.

Divadlo se bude hrát nejen v ostravském Divadle Petra Bezruče, ale taky v solné jeskyni a především v areálu národní kulturní památky Dolu Hlubina.

„Máme nějaké nové prostory, které diváci ještě neznají a určitě budou mile překvapeni, protože jsme objevili ještě další hlubší hlubiny Dolu Hlubina. Pokud ten festival bude pokračovat v dalších letech, chtěli bychom využívat i další ostravské industriální památky,“ poznamenala Mildeová.

Během dvou festivalových dnů Dream Factory nabídne celkem dvanáct představení a taky páteční koncert kapely Nightwork.

Další informace a podrobný program festivalu najdete na stránce www.ovart.cz.

autor: ele
Spustit audio