V ostravské ocelárně došlo ke smrtelnému úrazu

2. srpen 2009
Zprávy , Zprávy

Pětatřicetiletého muže v ocelárně Arcellor Mittal Ostrava zasypal materiál, který spadl z nákladního automobilu. K neštěstí došlo při nakládání ocelových slitků na železniční vagon. Dělníkovi materiál vážně poranil hrudník a hlavu. Svým zraněním podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Policie začala smrtelný úraz prošetřovat.

Mluvčí společnosti Věra Breiová potvrdila, že na místě zjišťují, proč k neštěstí došlo. "Místo úrazu je v této chvíli uzavřeno a příčiny neštěstí se vyšetřují. Zaměstnanec pracoval v hutní společnosti patnáct let. Jeho rodině jsme samozřejmě okamžitě nabídli pomoc, příbuzným bude vyplaceno odškodné a společnost ponese i náklady spojené s pohřbem," uvedla Breiová.

Neštěstí se stalo v prostorách ocelárenské haly v Ostravě-Radvanicích při nakládání ocelových slitků na železniční vagon. Jeden ze slitků přimáčkl muže ke hraně vagonů a vážně mu poranil hlavu a hrudník. Slitky zůstávají na dně licí pánve jako odpad z výroby oceli, uvedla Breiová. Překládají se potom jeřábem na železniční vagon a přepravují se k dalšímu zpracování, aby se dále využily ve výrobě.

autor: ada
Spustit audio