V zoo začíná tradiční komentované krmení zvířat

21. březen 2008
Zprávy , Zprávy

V ostravské zoo začne zítra již tradiční víkendové komentované krmení zvířat pro veřejnost. Návštěvníci se tak mohou dovědět zajímavosti o vybraných druzích zvířat, o způsobu života ve volné přírodě a o konkrétním chovu v ostravské zahradě.

Krmení ošetřovatelem spojené s výkladem začíná v 10:00 u medvědů a postupně se přesouvá k dalším pavilonům. Poslední výklad čeká zájemce odpoledne u slonů.

"Až do konce dubna bude komentované krmení probíhat pouze o víkendech a svátcích. Kromě medvědů a slonů se návštěvníci mohou s komentovaným krmením setkat také u klokanů, šimpanzů, hrochů nebo zeber," upřesnil mluvčí zahrady Stanislav Derlich.

Kromě toho se návštěvníci mohou v ostravské zahradě po letech znovu setkat s nosálem červeným, jehož chov zoo obnovila po šesti letech. Jde o malou šelmu z čeledi medvídkovitých původem z Jižní Ameriky, která je blízkou příbuznou známějších mývalů.

"Vzhledem k atraktivitě nosálů se zoo rozhodla jejich chov obnovit. Samec k nám přišel ze Zoo Plzeň a v brzké době se dočká dvou partnerek ze Zoo Olomouc," dodal Derlich s tím, že nosály mohou návštěvníci vidět v upraveném výběhu po medvědech hnědých.

Zoo Ostrava je v březnu otevřena denně od 9:00 do 18:00, pavilony se zavírají o hodinu dříve. Vstupenka pro dospělé stojí 70 korun, zlevněná pak 50 korun.


Víkendové komentované krmení zvířat pro návštěvníky
10:00 - medvědi
12:00 - klokani
12:30 - papoušci
13:00 - šimpanzi
13:30 - hroši
14:30 - lemuři (za pěkného počasí)
14:45 - zebry
15:15 - sloni

autor: tif
Spustit audio