Ve fotbalovém Baníku budeme i v příští sezoně sledovat výkony brankáře Laštůvky

16. březen 2022

V červenci bude Janu Laštůvkovi – brankáři Baníku Ostrava – 40 let. A při oslavě jubilea bude myslet také na to, že o pár dní později pro něho začne v milovaném dresu další sezona. V minulém týdnu totiž prodloužil s Baníkem smlouvu o další rok.

„Docela dlouho jsem byl zraněný a nevědělo se, jak na tom budu. Já končit ještě nechci, takže jsem rád, že jsme se domluvili a můžu pokračovat,“ vysvětlil Jan Laštůvka, že jednání o nové smlouvě začala až po jeho únorovém návratu do branky a tím pádem netrvala dlouho.

Jiné přání než pokračovat v Baníku poslední hrající mistr se slezským klubem z roku 2004 už neměl. A co by si přál do příští, možná poslední sezony? „Všechno bude záležet na tom, jak dopadne tato. Samozřejmě bychom si chtěli zahrát poháry – bude sté výročí Baníku, takže by to bylo krásné. Ale ještě je před námi spousta zápasů,“ dodává Laštůvka.

Kromě čtyřicátníka Laštůvky v minulém týdnu o rok prodloužil i obránce Jiří Fleišman, který je druhým nejstarším hráčem a v říjnu mu bude osmatřicet. Zástupce kapitána Laštůvky je také stále důležitým hráčem Baníku. Kromě mimořádně produktivní levačky táhne tým i svou urputností a bojovností.

V sobotu by se měl Laštůvka postavit v ligové soutěži Karviné, ve které bydlí a odkud hvězda Baníku pochází.

Spustit audio