Ve Fulneku v noci hořelo nákupní centrum

25. červen 2011
Zprávy , Zprávy

Osm hodin likvidovali hasiči ve Fulneku požár nákupního centra. Ten vypukl v noci na dnešek a způsobil škodu 900.000 korun. Oheň zničil střechu budovy i celé čtvrté patro.

Horní patro fulneckého nákupního centra je dlouhodobě prázdné. Největší problém tak pro hasiče znamenala střecha budovy.

„Zásah byl veden i zevnitř objektu, nicméně došlo ke zřícení stropních konstrukcí, takže následně byl zásah veden hlavně z té výškové techniky,“ potvrzuje velitel zásahu Jan Němeček.

Většina ze 70 hasičů, kteří požár likvidovali, už odjela. „Na místě na dohled zůstane místní jednotka, která bude požářiště střežit a kontrolovat, aby nedošlo k opětovnému rozhoření. Určitě tady budou do večera,“ dodává Němeček.

Požár se obešel bez zranění, jeho příčina je zatím neznámá. Obyvatelé Fulneka však mají v tomto ohledu poměrně jasno.

„To musel být úmysl, samo od sebe se to zapálit nemohlo. Někdo říkal, že to bylo od blesku, ale já jsem žádné blesky neviděl. Není tam žádný proud, tak od čeho by to chytlo?“ říká jeden z místních.

Obchodní centrum funguje v budově, kde v minulosti sídlilo ředitelství společnosti Romo Fulnek. V 90. letech minulého století byl objekt prodán a z kancelářských prostor se staly obchody.

autor: Michal Kliment
Spustit audio