Volby v Karlově Studánce vyhráli Spokojení občané

23. říjen 2011
Zprávy , Zprávy

Opakované komunální volby v Karlově Studánce na Bruntálsku vyhrálo s velkým náskokem před dalšími subjekty Sdružení nezávislých kandidátů - Spokojení občané. V devítičlenném zastupitelstvu získalo šest křesel. V obecním zastupitelstvu usednou také dva členové uskupení Pro rozvoj Karlovy Studánky a jeden sociální demokrat.

Sdružení Prosperita Karlovy Studánky bývalého agenta StB Ludvíka Zifčáka nezískalo ani jeden mandát. Volební účast byla vysoká - dosáhla 90,36 procent. Spokojení občané získali téměř 65 procent hlasů. Vyplývá to z informací serveru www.volby.cz.

Krajský soud v Ostravě výsledek předchozích komunálních voleb z loňského října zrušil kvůli hromadnému přihlašování nových obyvatel. Měl za ním stát bývalý agent StB a nájemce hotelu Džbán Ludvík Zifčák. Do jediného bytu v hotelu se tehdy přihlásilo těsně před volbami více než 30 lidí. Zájem o trvalé bydliště v lázeňské obci vzrostl i před novým termínem voleb. Starosta proto upravil seznam voličů.

Volby se opakovaly i v obci Kujavy

Volby se opakovaly i v obci Kujavy na Novojičínsku, kde se vinou neshod zvolené zastupitelstvo rozpadlo a musely být vyhlášeny volby nové. V těch výrazně uspělo sdružení Společně s rozumem. V sedmičlenném zastupitelstvu bude mít šest křesel. Zbývající mandát získalo Sdružení nezávislých kandidátů Kujavy.

autor: tif
Spustit audio