Vrah střílel v Petřvaldu z nelegálně držené zbraně

9. březen 2009

Severomoravští policisté dnes pokračují ve vyšetřování čtyřnásobné vraždy v Petřvaldě na Karvinsku. Případ nemá v posledních desetiletích v tuzemsku obdoby. Cizinec, který v noci na neděli zastřelil čtyři lidi a pak se pokusil o sebevraždu, střílel z nelegálně držené zbraně.

Kriminalisté teď zjišťují, zda se střelnou zbraní nebyly spáchány i jiné zločiny. Vrah je podle mluvčího ostravské fakultní nemocnice stále v kritickém stavu.

Jednačtyřicetiletý muž, podle informace ČTK makedonské národnosti, zabíjel během narozeninové oslavy v restauraci Sokol. Postupně zastřelil svou bývalou pětadvacetiletou přítelkyni, její sedmačtyřicetiletou matku, otce, který právě slavil 50. narozeniny, a současného čtyřiatřicetiletého přítele mladé ženy. Nakonec se pokusil o sebevraždu. Za vším je zřejmě žárlivost.

Zatímco kriminalisté sbírají stopy, lidé v malé karvinské obci se ještě nevzpamatovali z šoku. "Samozřejmě úřednice, které na úřadě pracují a znaly ty lidi, určitě dobrou náladu nemají. Myslím, že takové osobní věci by se rozhodně neměly řešit střelbou. Hovoří se o tom tady, ale už to nikdo nevrátí zpět," říká starosta Václav Holeček.

Tragédie se odehrála v neděli kolem jedné hodiny v noci, na oslavě v tu dobu bylo zhruba deset lidí. Záchranáři na místě ošetřili i dva další lidi, kteří sice nebyli zraněni, ale jevili známky akutní stresové reakce a rozrušení.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu