Vrchní soud potvrdil třináctiletý trest za vraždu činkou

3. březen 2009
Zprávy , Zprávy

Vrchní soud v Olomouci dnes potvrdil třiadvacetiletému Marku Pliskovi za vraždu třináctiletý trest ve věznici se zvýšenou ostrahou. Rozsudek je pravomocný. Mladík loni v červnu v Petrovicích u Karviné ubil svou o rok starší kamarádku desetikilogramovou činkou.

Mladík s dívkou předtím strávil v domě svých rodičů noc, společně užívali pervitin, kouřili marihuanu a pili alkohol. Po několika sexuálních stycích ho dívka požádala o masáž zad. Když ale dívka ležela na břiše, Pliska ji podle soudu udeřil nejméně dvakrát posilovací kovovou činkou do hlavy. Mladá žena na místě zemřela.

Její mrtvé tělo poté zabalil do deky, svázal a ukryl v úložném prostoru své postele, kde je o dva dny později našli rodiče. Odvolací soud dnes zamítl jako nedůvodné jak odvolání obžalovaného Plisky, tak státního zástupce, který požadoval zpřísnění trestu.

"Krajský soud správně zohlednil všechny okolnosti případu, rozhodl o vině a také uložil zákonný a přiměřený trest," zdůvodňuje rozhodnutí mluvčí soudu Petr Angyalossy.

autor: av
Spustit audio