Začal soud s muži, kteří tahali svou oběť na laně

5. leden 2011

Výslechem obžalovaných dnes u Krajského soudu v Ostravě začal proces s muži, kteří tahali na laně za autem svou oběť. Předtím se poprali v restauraci a začali osmadvacetiletého muže pronásledovat.

Zbili ho a vlekli na laně téměř dva kilometry. Sedřeli mu kůži i svaly na zádech a noze. Našel ho až náhodný kolemjdoucí.

David Bělica se dlouhé týdny léčil a jako odškodnění žádá přes 130 tisíc korun. Na hrůzný zážitek nemůže zapomenout.

"Jednou se mi o tom zdálo, o tom co se mi stalo. Nerad na to vzpomínám. Pamatuju si, jak mi přivázali lano a potom mě pár metrů táhli. Pak jsem byl v bezvědomí a probral jsem se, až když mě našel kolemjdoucí," uvedl Bělica. "Po rehabilitacích je to sice o trochu lepší, ale noha pořád zlobí."

Obžalovaní u soudu dosvědčili, že se na samotném útoku podíleli jen dva z nich. Třetí před tím z místa odešel. Všichni ale svou oběť zbili a společně naložili do kufru auta.

Pavel Pavlica jako jediný z obžalovaných není ve vazbě. Tvrdí, že netušil, jak to dopadne, jinak by prý komplicům v činu zabránil. Zdůraznil, že je mu vše líto. "V životě mě nenapadlo, že to může skončit takhle tragicky," kál se Pavlica.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu