Záchranáři registrují zvýšený počet úrazů kvůli počasí

7. prosinec 2010
Zprávy , Zprávy

Zvýšené množství úrazů spojené se zimním počasím zaznamenávají moravskoslezští záchranáři. Lékaři od začátku týdne ošetřili několik osob, které se zranily na kluzkých chodnících či silnicích. Na tři chodce v pondělí spadl sníh ze střech.

Jen v Ostravě vyjížděli záchranáři během pondělního dopoledne hned ke dvěma případům, kdy došlo k pádu sněhu ze střechy domu a zranění náhodných chodců. Třetí případ se stal odpoledne v Krnově.

„První událost se odehrála okolo desáté hodiny. Devětadvacetiletá žena utrpěla poranění hlavy a po prvotním ošetření byla předána na urgentním příjmu Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy,“ upřesnil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Přibližně o hodinu a půl později přijalo operační středisko hlášení o podobně zraněném chodci na Jiříkovského ulici. Pětačtyřicetiletý pacient byl ošetřen s poraněním hlavy, vyloučit nebylo možno ani poranění mozku. Také tento zraněný skončil v péči lékařů Městské nemocnice.

„V půl páté odpoledne se scénář opakoval, tentokrát na náměstí v Krnově. Šestiletá dívka byla padajícím sněhem zraněna na hlavě a horní končetině. Posádka rychlé lékařské pomoci jí poskytla potřebnou pomoc a předala dítě v krnovské nemocnici,“ dodal Humpl.

autor: tif
Spustit audio