Zaměstnanci kopřivnické Tatry se opět bojí o práci

22. květen 2009

Kopřivnická automobilka Tatra se potýká s nedostatkem zakázek. Také kvůli tomu bude mít splněný kontrakt s armádou na dodávku nákladních vozů za dvě a půl miliardy korun o čtyři měsíce dříve. Zaměstnanci se proto znovu začali obávat o svá místa.

Lidé se obávají, že kvůli nedostatku zakázek přijdou o svou práci. Podle mluvčího automobilky Vladimíra Bystrova vedení zatím propouštění nechystá. "Management zatím žádné takové kroky neplánuje, ale v druhé půlce věty šéf Tatry vždycky říká, že dlouhodobě může mít každá firma, která nechce zkrachovat, tolik lidí, kolika dokáže zajistit práci," říká mluvčí.

Management také doufá, že Tatra ještě letos nějaké zakázky získá. Šéf odborů Pavel Baroň ale mírné snižování stavu připouští. "Vedení zatím nechtělo výrazně redukovat množství lidí, ale zřejmě se tomu nevyhne a několika desítek lidí se to dotkne. Ale zatím probíhají diskuze a v průběhu příštího týdne uvidíme, jak to dopadne," dodává Baroň.

Zásadní zlepšení komplikované situace automobilky se v nejbližší době neočekává. Tatra v současné době stále zaměstnává více než tři tisíce lidí.

autor: Petr Havránek
Spustit audio

Více z pořadu