Zimní areály zahájily sezónu, hory přilákaly tisíce lyžařů

6. prosinec 2010
Zprávy , Zprávy

Horské službě začala naplno zimní sezóna. Během víkendu ošetřili záchranáři první zraněné lyžaře. Hory vylákaly jak běžkaře, tak příznivce sjezdového lyžování. Ti měli narozdíl od milovníků bílé stopy na výběr.

V Jeseníkách se lyžovalo v několika skiraeálech. Vleky spustili v Karlově, Ramzové, Branné, na Miroslavi a Červenohorském sedle. S velkou slávou zahájili provoz i v novém středisku v Koutech nad Desnou.

A právě tam musela Horská služba vyjíždět ke dvěma lehkým úrazům. V prvním případě ošetřili vykloubené rameno, v druhém šlo o natažené vazy v koleně.

Běžkaři mnoho příležitostí ve volném terénu neměli. Leží tu zhruba 35 centimetrů vysoká, nesouvislá vrstva sněhu. Rolba protáhla alespoň hlavní magistrálu z Ovčárny na Červenohorské sedlo.

Sezonu v Beskydech zahájily tisíce lidí

Víkendové zahájení lyžařské sezony v Beskydech si nenechaly ujít tisíce lidí. Díky dobrým sněhovým podmínkám tam začala sezona o dva týdny dříve než loni. V provozu byla většina velkých lyžařských středisek.

Horská služba ošetřila během soboty tři zraněné lyžaře. Záchranáři pak v noci na neděli strávili čtyři hodiny v terénu hledáním čtyřicetiletého muže, který místo do hor vyrazil do nížiny za přítelkyní.

autoři: aja , tif
Spustit audio