Změny v muzeu Tatry. Chcete-li vidět expozice ve stávající podobě, musíte si pospíšit

26. únor 2020

Technické muzeum Tatra v Kopřivnici patří k nejnavštěvovanějším muzeím u nás. A dá se předpokládat, že až v roce 2021 bude otevřena nová moderní budova muzea, počet návštěvníků ještě vzroste. Co však s uvolněným prostorem v té současné expozici?

Technické muzeum Tatra v Kopřivnici čekají změny. Už v průběhu tohoto roku se zejména nákladní vozy budou postupně stěhovat ze stávající budovy do nové expozice. Ta vzniká v prostorách bývalé tatrovácké slévárny. A proto fanoušci muzea, kteří jej chtějí vidět ještě v jeho současné podobě, by si měli pospíšit.

Čtěte také

„Musíme se připravit na to, že v roce 2021 se bude v Kopřivnici otevírat nová expozice nákladních automobilů Tatra, kam se přemístí část našich exponátů. Uvolněný prostor musíme nějak zaplnit,“ říká Pavla Tršová, zástupkyně ředitele Technického muzea.

Návštěvníkům chtějí nabídnout interaktivní prostor, školám pak prohlídky přizpůsobené dětem z prvního stupně. „Chystáme i další věci. Uvažujeme o tom, že bychom promítali filmy s tématikou Tatry,“ poodhaluje část plánů Pavla Tršová.

Chcete-li si prohlídku muzea užít ještě ve stávající podobě a před náporem sezónních turistů, vydejte se do Kopřivnice nejlépe do konce dubna.

Spustit audio

Související