Automobilka Hyundai představila nový model ix20

23. září 2010

Automobilka Hyundai v Nošovicích přijme další tisícovku zaměstnanců. Právě dnes představila v předpremiéře nový model ix20 a právě kvůli jeho výrobě obnoví nábory nových pracovníků. Přesný termín firma ale ještě nezveřejnila.

Dnes to byla pouze česká předpremiéra. V pořadí už třetí nošovický model ix20 bude oficiálně odhalen až na autosalonu v Paříži. Firma odhaduje roční plán výroby na 55.000 kusů. Se dvěma směnami to ale nepůjde.

„Třetí směna bude znamenat vytvoření zhruba tisícovky pracovních míst přímo v našem závodě a dalších přibližně dvou až dvou a půl tisíc u našich subdodavatelů,“ říká mluvčí nošovické automobilky Petr Vaněk.

A pokud bychom sečetli všechny zaměstnance včetně externích firem, půjde při třetí směně o řádově přes 10.000 lidí. Znamená to, že Hyundai brzy obnoví své náborové centrály. V minulosti se tady vždy tvořily fronty. Automobilka tak má už teď v evidenci celou řadu jmen.

„Máme v databázi už lidi, kteří prošli i přijímacím pohovorem a byli shledáni vhodnými k zaměstnání, takže na ty se obrátíme jako první,“ dodává Vaněk.

Nošovická automobilka zatím nechce spekulovat o tom, kolik vozidel dohromady skutečně vyrobí letos nebo příští rok. O třetí směně je už ale rozhodnuto.

autor: mrk
Spustit audio

Více z pořadu