Bez elektřiny ještě zůstává asi 4000 odběratelů

17. říjen 2009
Zprávy , Zprávy

Situace v Moravskoslezském kraji se po vydatném sněžení uplynulých dnů začíná uklidňovat. Energetikům se podařilo během dneška odstranit část poruch, elektřiny se tak opět dočkalo více než 6000 odběratelů. Uklidňuje se také situace na silnicích, uzavřený už zůstává jediný úsek na Frýdecko-Místecku.

Více než 6000 odběratelů se během dneška opět dočkalo elektřiny. Energetikům se podařilo odstranit část poruch na vysokém napětí, způsobených především pádem sněhem přetížených stromů. Jak upřesnila regionální mluvčí společnosti ČEZ Alice Lutišanová, v tuto chvíli čeká na severní a střední Moravě na elektřinu ještě 4000 odběratelů.

"Situace na Moravě se během dne výrazně zlepšila, a to ve všech oblastech, které byly postiženy kalamitou. Energetici se soustřeďují na odstranění poruch na Frýdlantsku, kde je ještě bez energie necelý tisíc zákazníků. Naši lidé pracují také v oblastí Bílá, Staré Hamry, Grúň. Několik odběratelů je bez proudu také v Krásné, Morávce, Čeladné a v Malenovicích," vyjmenovala mluvčí.

Situace se už uklidnila také na silnicích. Poslední uzavřený úsek silnice ve směru na Morávku na Frýdecko-Místecku by možná mohl být zprovozněn už v neděli. Tento úsek zůstává uzavřený kvůli možnému pádu stromů či větví, na nichž ještě leží sníh.

autoři: š.iva , tif
Spustit audio