Desítky domácností stále zůstávají bez proudu

11. leden 2010
Zprávy , Zprávy

Bez elektřiny zůstávají po sněhové kalamitě v Moravskoslezském kraji ještě desítky domácností. Technikům se už podařilo odstranit závadu na vysokém napětí na Novojičínsku. Ještě dopoledne byly kvůli ní bez proudu stovky lidí v obcích Bludovice, Hodslavice a Mořkov.

Odpoledne má být obnovena také dodávka elektřiny do domácností ve Lhotě na Opavsku. I poté se dá očekávat výskyt menších poruch, říká regionální mluvčí společnosti ČEZ Alice Lutišanová.

"Je možné, že nám v průběhu dne budou chodit hlášení lokálního charakteru, kdy nám budou zákazníci hlásit poruchy na nízkém napětí, které objeví například v souvislosti s tím, že dojedou na své chaty," dodává mluvčí.


Pod tíhou sněhu se propadla střecha

V Sedlnicích na Novojičínsku se pod tíhou sněhu propadla střecha zemědělského družstva. Nikdo nebyl zraněn. Na místě zasahují hasiči. Nápor sněhu podle nich nevydržela střecha o rozloze zhruba 20 na 60 metrů.

Právě kvůli sněhovým přívalům a střídavému počasí před tímto nebezpečím hasiči varují. Střídavé počasí způsobuje tání a následné namrzání sněhu na střechách. Při napadání dalších vrstev sněhu mohou být překročeny hodnoty nosnosti střech.

autoři: tif , Michal Schoffer
Spustit audio