Desítky lidí zpomalovaly v Třinci dopravu na I/11

1. prosinec 2011

Desítky lidí dnes zdržovaly u Třince provoz na silničním tahu na Slovensko. Chtěli tak upozornit na to, že se stále odkládá výstavba obchvatu, který by odvedl frekventovanou dopravu z center obcí.

Lidé vstupovali s transparentem na přechod a tím vždy na chvíli zastavili dopravu. Další vysvětlovali řidičům důvody protestu a rozdávali jim letáky a občerstvení. Akce skončila za hodinu a půl.

„Přišel jsem tady, abych myšlenku podpořil, aby se peníze našly, protože slibů už tady bylo mnoho. Nespokojenost už dosáhla takového vrcholu, že musíme asi tyto akce začít dělat, aby se Praha o nás dozvěděla, že je tady situace skutečně kritická,“ říká obyvatel Vendryně Pavel Báča.

Na silnici bývají často zácpy, stává se tam hodně nehod. Lidem také vadí množství škodlivin z aut a nadměrný hluk v okolí silnice.

Dnešní akci uspořádalo město Třinec společně s krajskou hospodářskou komorou a dalšími institucemi, které chtějí upozornit na kritickou dopravní situaci a vyburcovat ministerstvo dopravy, aby našlo peníze potřebné na obchvat.

autoři: tif , Michal Schoffer
Spustit audio

Více z pořadu