Dobrůtky

1. leden 2011

Silvestrovské oslavy a příchod Nového roku je obdobím, kdy častěji než obvykle saháme po různých dobrotách k jídlu i pití. Pro nás, Čechy, Moravany a Slezany je typické, že v hitparádě alkoholických i nealko nápojů vládne nejvyšším příčkách už mnoho let pivo. Přitom je ale mezi námi skutečně jen málo těch, kteří přesně vědí, jak se má čepovat, podávat, skladovat i konzumovat. Dodržení poměrně přísných podmínek je totiž přímo závislé na tom, jak nám nakonec pivo chutná. Chcete li se dozvědět více, nezapomeňte poslouchat naše novoroční Dobrůtky, které startují jako vždy - hodinu před sobotním polednem!

autor: š.iva
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, ředitelka Vývoje a výroby

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.