Energetikům se podařilo obnovit většinu dodávek

18. říjen 2009
Zprávy , Zprávy

Energetikům se podařilo obnovit dodávky do většiny míst severní a střední Moravy. Dnes dopoledne odvolali kalamitní stav v okresech Šumperk, Bruntál a Jeseník. V tuto chvíli pracují na ještě dvanácti poruchách na vysokém napětí a desítkách poruch na napětí nízkém.

Bez proudu zůstávají stovky odběratelů v okresech Vsetín a Frýdek-Místek, kde kalamitní stav i nadále trvá. Jak upřesnila regionální mluvčí společnosti ČEZ Alice Lutišanová, pokud bude příznivé počasí, obnoví ČEZ dodávky elektřiny ještě dnes.

"Nepřetržitou prací se energetikům podařilo obnovit dodávky v oblastech Frýdlantska, další výrazné zlepšení předpokládáme v následujících hodinách, a to v souvislosti s dokončením dalších oprav na vedení vysokého napětí," řekla mluvčí.

Před polednem se bez elektřiny nacházeli ještě zejména odběratelé v oblastech Bílá, Staré Hamry a Grúň. Energetici také pracují na ukončení oprav v obcích Čeladná, Morávka a Malenovice.

Dnes ráno také silničáři zprůjezdnili uzavřený úsek silnice směřující na Morávku na Frýdecko-Místecku. Silničáři sice v okolí komunikace budou ještě prořezávat větve, ale už za plného provozu. V regionu jsou tak po kalamitě průjezdné už všechny cesty.

autor: š.iva
Spustit audio