Eva Lenartová: Malá pomsta za zradu

19. srpen 2011
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Na bývalé klienty UPC se valí pokuty a exekuční příkazy, za to, že pozdě vrátili zapůjčený set-top-box. Probíhají už ovšem taky první soudy, ze kterých UPC neodchází jako vítěz. Zkušenosti s UPC popisuje ve své poznámce Eva Lenartová.

Probíhá to vždycky stejně. Máte-li zájem o službu UPC, stačí jakkoliv společnost kontaktovat - firemní technik přiběhne během několika hodin a za dalších dvacet minut jste on line.

Zcela jiná situace ovšem nastane, chcete-li službu zrušit.

Pokud vlivem nejrůznějších událostí již nevlastníte funkční televizní přijímač a ani si jej nehodláte pořizovat, je logické, že nemáte zájem ani o zcela zbytečný pravidelný průvan v peněžence.

Naše sportovně založená rodina platila měsíčně kolem 500 korun za hromadu televizní kanálů, které nikdy nikdo nesledoval, abychom si mohli občas pustit několik kanálů zaměřených na sport a speciálně na fotbal.

Pět set korun jistě není malá částka a navíc jsem zjistila, že stejnou službu aktuálně poskytuje UPC za třikrát nižší poplatek! Chvíli jsem si skutečně připadala jako blb.

Všichni moji muži se nakonec rozhodli, že televizi k životu nepotřebují, a nejstarší z nich hodlal vše vyřešit jediným telefonátem, jenž bez problému stačil i na začátku našeho dlouholetého soužití s UPC.

Ale ouha. Pokud chcete službu vypovědět ihned - což v řeči UPC znamená do konce následujícího měsíce - musíte mít nějaký podstatný důvod. Že už o jejich službu nestojíte, to nestačí. Musíte vyhořet nebo se aspoň nedramaticky stěhovat. Nakonec nám milá telefonistka oznámila, že pro zapůjčený set-top-box si přijde technik.

Vzápětí jsme ovšem obdrželi mejlové sdělení, že technik nepřijde, ale naopak sami máme krabici patřící UPC zabalit, odnést na poštu, postavit se do fronty a odeslat do Chrudimi. Pokud tak neuděláme do stanoveného data, hrozí nám pokuta 5000 Kč!

Taková malá júpísácká pomsta za zradu. Představuji si, jak v Chrudimi sedí pan UPC a šťastně se chechtá.

autor: ele
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.