František Tichý: Poslední všednodenní

2. březen 2012
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Dnes naposledy ve všední den vám ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava nabízíme pravidelnou ranní poznámku. Je to součást změn, které se nově promítnou do našeho programu.

Mám zase jednou tu čest být u jednoho svým způsobem významného okamžiku. V tomto případě u posledního všednodenního vysílání ranní Poznámky. Po deseti letech, pokud mě paměť neklame. Za tu dobu jsme tedy odvysílali více než dva a půl tisíce poznámek, komentářů či zamyšlení. To není zrovna málo, co říkáte?

Čas od času je ale zapotřebí udělat změnu. Trošku vyvětrat, poklidit, přesunout, vylepšit - vše v dobrém úmyslu. A to jsou i naše nejnovější změny ve vysílacím schématu, které mají posílit ranní vysílání a zkvalitnit ho. O to jde především.

A co vás tedy v Dobrém ránu Českého rozhlasu Ostrava od pondělí čeká? Především v každé hodině několik zpravodajských vstupů o tom, co se právě v kraji děje. A také rozšířené zprávy o kulturním a sportovním dění v Moravskoslezském kraji. Ranní vysílání je totiž výkladní skříní každého rádia a tak vám chceme na začátku dne přinést ještě více informací o tom, co se právě teď děje v místě, kde žijete, či žijeme.

Jak už ale bylo naznačeno, o poznámku úplně nepřijdete. Bude se vysílat dál, o víkendech. Pokud by to náhodou někomu přišlo málo, může si pobrouzdat po našich internetových stránkách a pročítat či poslouchat poznámky z minulých let. Je jich tam požehnaně.

Ale zpátky ke změnám. Dnes poprvé na vás promluví Eva Mudrová jako autorka Apetýtu. Ano, Apetýt bude i v pátek. Co ovšem v pátek nebude, je hudební pořad Václava Bělohlavého Chtěl bych mít kapelu. Ze sobotní reprízy se tak stává premiéra. Máte-li ovšem přístup k internetu, můžete si "reprízu" nově pustit kdykoliv budete mít chuť. I takové jsou naše změny.

Je jasné, že se asi nezavděčíme všem, ale doufám, že nespokojených posluchačů bude co nejméně. Vše, co pro vás děláme, děláme v dobré víře. A zbývá už jen tedy popřát příjemný a ničím nerušený poslech!

autor: tif
Spustit audio