Frýdek-Místek má nové hřiště na baseball

31. květen 2015

Hřiště na baseball ve Frýdku-Místku už je hotové. Stojí nedaleko centra v místě po bývalé kotelně. Bude ho využívat místní, asi stočlenný klub.

Oproti původním plánům se stavba prodloužila, v zemi se totiž našlo nečekané množství betonu. „Byly tam velké betonové patky, se kterými se nepočítalo, a musely se rozbíjet,“ vysvětluje stavbyvedoucí Martin Opelka.

Sice s dvouměsíčním zpožděním, ale přesto se frýdeckomístečtí baseballisté dočkali nového domova. Donedávna trénovali na škváře, teď už se tu zelená trávník. „Je to vlastně speciální trávník přímo pro sportovní hřiště. Je to docela drahé, ale hodně vydrží,“ dodává stavbyvedoucí.

Baseballisté mají k dispozici i zázemí – kuchyňku, klubovnu, šatny, sprchy, záchody. A bude tady také posilovna.

Naproti hřiště je sídliště. Bydlí tam i pan Ladislav, kterého jsme potkali při venčení psa. Z hřiště má smíšené pocity.

„Po té kotelně tady zbyly nějaké boudy, kde bydleli bezdomovci a byl tam binec. Hřiště je – víte co? Aby tady zase nebyl kravál. A jak tady budou řešit parkování, to nevím,“ říká.

Hřiště teď bude měsíc ve zkušebním provozu, se stěhováním se ale může baseballový klub pomalu začít.

„Má kolem stovky členů, to znamená, bude ho využívat pro děti i pro dospělé,“ říká náměstek primátora Jiří Kajzar (hnutí Naše město FM). „Na začátku té myšlenky nebylo zřídit jen hřiště pro baseballisty, ale taky revitalizovat určitý kus zanedbaného území.“

Stavaři tady ještě ale definitivně neskončili. Časem tu totiž mají přibýt ještě mimo jiné tribuny a pálkařské klece.

autor: iha
Spustit audio