Génius nebo blázen?

26. srpen 2005
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Ostravský primátor se stal dýdžejem. Pokřtil své první cédéčko, kde sám zpívá a nazývá se DJ Aldou. Chce usmířit odpůrce i příznivce zásahu na CzechTeku. Je takový počin důstojný muže, který stojí v čele třetího největšího města v zemi?

0:00
/
0:00

Je to génius nebo blázen - tak se dají chápat poslední kroky ostravského primátora. Aleš Zedník se občas převleče do historického kostýmu, někdy něco uvaří a naposledy zazpíval - lépe řečeno odrapoval svébytný text, kde se vyjadřuje k technu a sám sebe nazývá DJ Aldou. Jako by chtěl co nejdříve pověsit politiku na hřebík a dát se na šoubyznys anebo své politické protivníky šokovat tak, že hrůzou oněmí a dojdou jim kritická slova. Obávám se, že tento muž vlastně ani neví co činí. Je sociální demokrat a je jasné, že tato strana má své příznivce spíše u starší a střední generace. Přesto těmto voličům DJ Alda vzkazuje, že nemá rád moravskou dechnu (rozuměj dechovku). Něco takového je proti všem doporučením sociologů a politologů, jenže DJ Alda má svou hlavu a jak říká: "chovám se přirozeně, jsem normální chlap z Ostravy." Z té Ostravy, která už delší dobu řeší, jak to udělat, aby se její obyvatelé s městem ztotožnili, aby ho prostě měli rádi. Mnozí z nich tady kořeny nemají a vztah k naší černé dámě hledají těžce. Pokud však v čele tohoto města stojí dýdžej, obávám se, že mnoho Ostravanů se s městem neztotožní. Alespoň já ne.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.