Hasiči mají za sebou kvůli silnému větru už sto výjezdů

30. listopad 2008
Zprávy , Zprávy

Více než stovku výjezdů už mají do této chvíle za sebou za dnešek moravskoslezští hasiči. Celý den je zaměstnává silný vítr. Nejvíce škod napáchal na Opavsku, kam museli hasiči vyjet téměř čtyřicetkrát. Naopak nejméně případů hlásí Bruntálsko. Hlášené události si podle dostupných informací nevyžádaly žádné zranění.

Jako obvykle při poryvech větru padají stromy a větve, které hasiči odstraňují pomocí motorových pil i výškové techniky. Zaznamenali také několik případů poškozených střech, přičemž asi největší dosavadní škodu způsobil vítr na střeše dvoupatrového objektu v Ostravě-Staré Bělé.

"Vítr tam odnesl z dvoupatrového domu polovinu střechy, dokončené teprve před týdnem. Hasičům z Ostravy-Zábřehu se podařilo krytinu provizorně upevnit pomocí automobilového žebříku, pak ještě připevňovali plechy na místním Kulturním domě," upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Hasiči zasahovali také u jedené z hlavních ostravských ulic. Poblíž Rudné ulice v Ostravě-Vítkovicích hrozil zřícením vzrostlý strom. Ten také ještě před příjezdem jednotky spadl.

"Naštěstí foukalo tak, že strom spadl do zahrady na plot. Kdyby vítr foukal opačným směrem, strom by spadl na domek," dodal Kůdela.

Před 17:00 měli moravskoslezští hasiči za sebou už sto výjezdů. Na Opavsku zasahovali v 37 případech, na Frýdeckomístecku a Novojičínsku osmnáctkrát. Na Karvinsku měli hasiči jedenáct výjezdů a v okrese Bruntál dva.

autoři: tif , š.iva
Spustit audio